دانش

بیماران قلبی فندق بخورند
جام جم آنلاین: فوق تخصص جراحی قلب و عروق گفت: مصرف فندق خطر بیماری های قلبی و عروقی را در افراد چاق کاهش می دهد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، "محمد صادق پورعباسی" افزود: مصرف منظم یک عدد فندق در روز، منجر به افزایش سروتونین، کاهش فشار خون، قندخون به ویژه در افراد چاق در نتیجه کاهش بیماری های قلبی عروقی می شود.

وی تصریح کرد: سروتونین هورمونی است که منجر به انتقال پیام عصبی به مغز، کاهش حس گرسنگی، افزایش نشاط و خوشحالی و در نتیجه افزایش سلامت قلب افراد می شود.

به گفته این جراح ، دانشمندان موفق به کشف ارتباط بین مصرف فندق و افزایش سروتونین بدن در بیماران مبتلا به سندروم متابولیک شدند.

وی ضمن بیان این مطلب که بیماران مبتلا به سندروم متابولیک در معرض خطر بیماری قلبی هستند، گفت: سندروم متابولیک در افراد چاق به ویژه آنهایی که دارای شکم چاق و پرچرب، فشار خون و قند خون بالا هستند، دیده می شود.

پورعباسی با اشاره به افزایش خطر ابتلا به دیابت تیپ 2 دربیماران مبتلا به سندروم متابولیک به آنها توصیه کرد: رژیم غذایی خود را به سمت جلوگیری از افزایش وزن و مصرف منظم فندق تغییردهند.

 

نار میوه تندرستی
طبیب بزرگ ابوعلی‌ سینا در کتاب القانون خود نوشته انار از میوه‌هایی است که تمامی قسمت‌های آن خواص دارویی دارد؛ گل انار خونریزی را بند آورده، لثه‌ها را تقویت می‌کند و از پوست درخت انار برای درمان زخم‌ها و آب انار برای کم‌خونی، سرفه و بیماری‌های التهابی کبد استفاده می‌شده است.

85 درصد انار آب و 10 درصد آن را قندهای ساده تشکیل می‌دهد همچنین 5‌/‌1 درصد پکتین دارد که حاوی چند نوع فیتواستروژن و برای دستگاه گوارش مفید است. انار منبع خوبی از ویتامین‌های B1، B2، B9 و ویتامین‌های C و K می‌باشد.

انار منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌های قوی است که نتایج تحقیقات اپیدمیولوژیک نشان می‌دهد مصرف میوه انار و انگور قرمز و سبزیجات که حاوی پلی‌فنولیک هستند به میزان قابل‌توجهی از میزان مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی ـ عروقی، سکته‌های مغزی و سرطان‌های مختلف می‌کاهند. مواد آنتی‌اکسیدان از طریق تخریب رادیکال‌های آزاد حاصل از متابولیسم در بدن تاثیرات مفید خود را اعمال می‌کنند. در سال‌های اخیر مطالعات فراوانی در زمینه تاثیر بالقوه آنتی‌اکسیدان‌های پلی‌فنولیک در مجامع علمی مختلف انجام شده که نتایج این مطالعات مزایای فراوان مصرف میوه‌هایی که دارای رنگدانه قرمز هستند را نشان می‌دهد. انار، انگور قرمز و توت‌فرنگی ازجمله این میوه‌ها به شمار می‌روند. انار در این میان به دلیل دارابودن مقادیر بالایی از این ترکیبات پلی‌فنولیک بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

فولات یا ویتامین B9 در برگ سبزیجاتی مانند اسفناج یا حبوبات مانند عدس و لوبیا و آب پرتقال وجود دارد. اخیرا انار و آب انار هم به عنوان منبعی غنی از فولات شناخته شده است. فولات نام شیمیایی این ویتامین و به شکل‌های شیمیایی مختلف وجود دارد. اسیدفولیک شکل Synthetic و پایدارترین شکل فولات است که به صورت مکمل یا افزوده‌شده در غذاهای غنی‌شده وجود دارد. نقش این ماده در بدن مهم است. فولات به تکامل طبیعی لوله‌های عصبی جنین در ماه‌های اول دوران حاملگی کمک می‌کند و همچنین به رشد سریع سلول‌های عصبی در دوران کودکی و دوران حاملگی کمک می‌کند. همچنین این ویتامین برای تشکیل تمام سلول‌های بدن ضروری است چون به صورت کوآنزیم در تولید DNA که ملکول حاوی خصوصیات توارثی است نقش دارد و به جلوگیری از جهش و تغییرات DNA کمک کرده و از بروز سرطان جلوگیری می‌کند.

فولات برای تشکیل هموگلوبین و تولید گلبول قرمز خون لازم و ضروری است. کمبود فولات باعث کم‌خونی و کمبود گلبول‌های قرمز می‌شود. فولات برای از بین‌رفتن غلظت هموسیستین خون مورد نیاز است. هموسیستین یک نوع اسیدآمینه است که در خون وجود دارد و افزایش آن باعث تنگ یا گشادشدن دریچه قلب، سکته قلبی و بیماری‌های قلبی می‌شود. کمبود فولات باعث بروز برخی ناراحتی‌های روحی ـ روانی مانند زودرنجی، فراموشی و برخی ناراحتی‌های گوارشی و بی‌اشتهایی می‌شود.

همراه با ویتامین B12 و ویتامین C به هضم غذا کمک کرده و قدرت مغز را در سالمندان تقویت می‌کند.

طی تحقیقاتی افزایش فولات در رژیم غذایی سالمندان از آلزایمر و پارکینسون جلوگیری می‌کند.

ترکیبات پلی‌فنولیک انار 30 ـ 15 برابر در از بین‌بردن و خنثی‌کردن رادیکال‌های آزاد موفق‌تر عمل می‌کند به همین سبب انار در مقایسه با انگور و چای سبز تا 3 برابر بیشتر موثر است همچنین برخی میوه‌ها مانند انار حاوی فرم طبیعی آسپیرین و سالیسیلات هستند. به این ترتیب خطر تشکیل لخته خون، سکته و تصلب شرایین را کاهش می‌دهند و برای کاهش حملات قلبی مفیدند.

انار در پیشگیری بیماری‌های قلبی ـ عروقی موثر است. نتایج تحقیقات نشان داده است که مصرف روزانه انار در افرادی که به درجاتی از تنگی و گرفتگی شریان کاروتید یا عروق کرونر دچار بوده‌اند طی چند سال 30 درصد کاهش در ضخامت چربی عروقی داشته‌اند. انار به علت خاصیت ضدالتهابی در کاهش فشار خون نیز مفید است. در مطالعه‌ای مصرف انار به کاهش 20 درصد فشارخون منجر شده است. انار به علت وجود مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان‌های مختلف روی پیشرفت سرطان و پیشگیری از سرطان نیز موثر است. محققان در یک مطالعه که در نشریه معتبر سرطان چاپ شده به تعدادی از افراد مبتلا به سرطان پروستات روزانه یک لیوان آب انار دادند. با اندازه‌گیری P.S.A آنتی‌ژن اختصاصی پروستات نتایج دلگرم‌کننده‌ای به دست آمد. این افراد از درمان دیگری استفاده نمی‌کردند. دکتر پن توک، اورولوژیست و رئیس تیم تحقیقاتی اظهار امیدواری کرد شاید در آینده وجود آنتی‌اکسیدان‌ها در بدن در مقابل رادیکال‌های آزاد از بروز سلول‌هایی از جمله با اتصال به DNA از ایجاد تاثیرات سرطانی‌شدن جلوگیری کند.

در بیماران دیابتی احتمال بروز بیماری‌های قلبی و تصلب شرایین بسیار بالا است. نتایج تحقیقات در بیماران دیابتی نشان داد مصرف انار با وجود 10 درصد مواد قندی که دارد نه‌تنها باعث افزایش قند خون نمی‌شود بلکه در بهبود وضعیت قلبی ـ عروقی و پیشگیری از صدمات ناشی از قند خون بالا و اکسیداسیون چربی خون عروق نیز مفید است. افراد دیابتی می‌توانند روزانه یک لیوان آب انار را جزو برنامه غذایی خود داشته باشند.

ایران یکی از کشورهای تولیدکننده انار مرغوب می‌باشد. در ایران انار، آب انار و عصاره آن موجود است و در بیماری‌های التهابی و پیشگیری از بیماری‌های قلبی ـ عروقی و بیماری‌های بدخیم مصرف آن برای تمام افراد مفید خواهد بود.

سنگ کلیه را با روغن بادام دفع کنید
جام جم آنلاین: یک استاد دانشگاه گفت: روغن بادام شیرین ، سنگ کلیه را دفع می‌کند.

دکتر سید محمد معصومی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: روغن بادام دفع سنگ‌های ادراری را تسهیل می‌کند و به این ترتیب که باید 3 قاشق سوپخوری از مخلوط بادام شیرین و روغن گردو را بعد از هر وعده غذایی همراه با جوشانده‌ای که از جوشاندن 20 گرم شیرین بیان و یک مشت کاه جو در یک ظرف آب تهیه شده، مصرف کرد. با مصرف این مواد اگر سنگ کلیه بزرگ نباشد دفع آن تسهیل می‌شود.

وی در توضیح سایر خواص روغن بادام شیرین گفت: در استعمال خارجی، روغن بادام شیرین اثر نرم‌کننده و التیام‌دهنده دارد و از آن برای رفع التهاب‌های سطحی بدن و سوختگی‌ها استفاده می‌شود. اگر روغن بادام شیرین به تمام سطح بدن کودکان مبتلا به سرخک و مخملک مالیده شود، خارش را در آنان تسکین می‌دهد، این در حالی است که روغن بادام شیرین در مبتلایان به بیماری‌های پوستی ـ مانند اگزمای خشک ـ اثر تسکین‌دهنده دارد، به این ترتیب که باید روی عضو مورد نظر مالیده شود.

ک متخصص تغذیه:
مصرف انگور در درمان آرتروز موثر است
جام جم آنلاین: مریم مراداف متخصص تغذیه گفت: مصرف انگور در درمان آرتریت روماتوئید، بهبود دهنده علائم آرتروز، در درمان اختلالات ادراری و کاهنده فشار خون مؤثر است.

این متخصص تغذیه در گفتگو با فارس، افزود: انگور میوه‌ای انرژی زا و نشاط آور است که از دیرباز در درمان آرتروز و روماتیسم استفاده می‌کردند.

وی گفت: این میوه ، «مدر» و دارای خواص پاک کنندگی، تقویت و جوان سازی بدن است. انگور همچنین دارای مقادیر فراوان فیتونوترینت‌ها و پتاسیم است و نیز نسبتاً قند فراوانی دارد.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی کلینیک نواندیشان تغذیه اضافه کرد: انگور حاوی مواد مغذی نظیر و یتامین k ، الائیک اسید ، آنتوسیانیدها ، فیبر و فلاوونوئیدها است. انگور خشک شده یا کشمش یک منبع غنی پتاسیم محسوب می‌شود.

مراداف گفت: انگور میوه‌ای شیرین است و علت شیرینی آن میزان بالای قند آن است به طوری که حدود 15 تا 25 درصد انرژی این میوه از قند‌های گلوکز و فروکتوز تأمین می‌شود، با این وجود نمایه گلایسمیک این میوه پایین است و در نتیجه میزان قند خون را به آهستگی افزایش می‌دهد.

این متخصص تغذیه افزود: تحقیقات نشان داده مصرف منظم انگور چند بار در هفته به کاهش ریسک سرطان‌های ناشی از آلودگی محیطی کمک می‌کند.انگور با ترکیبات سرطان زا مبارزه می‌کند ، بهبود دهنده علائم آرتروز است و در درمان اختلالات ادراری مفید است، همچنین کاهنده فشار خون است.

 
/ 0 نظر / 16 بازدید